Кондиціонери та системи вентиляції для барів, кафе, ресторанів

Кондиціювання ресторанів, барів і кафе складається з декількох частин: вентиляція кухні та гарячого цеху; кондиціонування залу, бара,  танцпола (при чому, з поділом на зали для тих, хто палить і тих, хто не палить); кондиціонування адміністративних і побутових приміщень (санвузли, гардероб). Всі ці приміщення мають різні характеристики і пред’являють до системи кондиціонування різні вимоги, а тому, вибрати відповідну систему кондиціонування самостійно — більш ніж складно.

Спліт-системи кассетного типу
Спліт-системи канального типу
Спліт-системи настінного типу

Перевага касетного кондиціонера — рівномірний розподіл повітряного потоку по чотирьох напрямках, що дозволяє використовувати всього один кондиціонер для охолодження великого приміщення, і робить його незамінним в приміщеннях складної форми. Касетний кондиціонер не порушує сформованого інтер’єру — при його установці в приміщенні видно тільки декоративні грати.

При використанні спліт-системи канального типу розподіл охолодженого повітря здійснюється за системою воздуховодів. Принципова відмінність канального кондиціонера від решти спліт-систем — в можливості подачі свіжого повітря з вулиці в обсягах, необхідних для повноцінної вентиляції кондиціонованих приміщень. За допомогою системи воздуховодів повітря подається в приміщення одночасно з двох, трьох, п’яти, десяти і більше сторін, а при необхідності його можна розподілити відразу на кілька приміщень.

Якщо фальшстеля відсутня, підійдуть і спліт-системи настінного типу. Настінна спліт-система — найпоширеніша модель кондиціонерів, її випускають абсолютно всі існуючі сьогодні компанії. При своїй відносно невисокій вартості, настінні кондиціонери чудово справляються зі своїми функціями. Вони компактні і непогано вписуються практично в будь-який інтер’єр. Правда, використовувати настінну спліт-систему можна тільки в одному приміщенні – на два, або тим більше три, її вже не вистачить.

Потрібно пам’ятати і про те, що проектувати систему кондиціонування кафе чи ресторану слід в суворій відповідності до санітарних норм і правил, в яких визначені необхідні вимоги, а сам проект необхідно погодити в СЕС. Тому, перед остаточним вибором кондиціонера найкраще звернутися за консультацією до фахівця.

Для залу кафе чи ресторану швидше за все підійде спліт-система касетного або канального типу. Ці системи встановлюються за підвісною стелею або підшиванням, а тому не порушують сформованого інтер’єру. Зазвичай такі кондиціонери розташовуються над центром приміщення, що дозволяє створювати максимально рівний температурний фон, а крім того, вони практично безшумні.

Яка система кондиціонування не була б встановлена ​​в ресторані, гостям повинно бути комфортно і затишно – краще, ніж удома, і набагато краще, ніж на вулиці.

Серед безлічі виробників кліматичної техніки найбільш підходять для кафе, барів і ресторанів кондиціонери Dekker, Gree, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Panasonic, McQuay, Daikin і т. д. Техніка цих брендів прослужить на багато довше інших. Такі кондиціонери відрізняє висока надійність, тривалий термін служби експлуатації, сучасний дизайн, що підходить до будь-якого інтер’єру, а так само відсутність шуму під час роботи.
Замовити розрахунок вартості проектування та монтажу інженерних систем можна у наших фахівців за телефонами: +38 (044) 451-52-52, +38 (044) 451-52-55 або на сайті: zhara.kiev.ua.

 

Кондиціонери та системи вентиляції для барів, кафе, ресторанів

Ресторани, а також кафе – це дуже складні приміщення, з точки зору організації простору всередині. Традиційно, ці простори діляться на кілька зон: робочу і гостьову. Щодня в таких закладах знаходиться безліч людей – відвідувачі, офіціанти, кухарі та інший персонал. Дуже важливо не забувати про те, що задоволений гість – це прибуток закладу і приємний відгук для залучення нових клієнтів. Клієнту, втім, як і співробітникам закладу, важливо відчувати себе всередині комфортно і безпечно. Це – ті самі базові потреби, які важливо задовольняти власникам громадських закладів. Атмосфера затишку багато в чому залежить від кліматичної системи, якій обладнано простір. Крім свіжості і чистоти повітря, це ще й відсутність будь-яких мікробів, підвищеного рівня вологості і так далі. Навряд чи можливо обійтися без системи вентиляції і кондиціонерів в барах, кафе і ресторанах. Наявність важливих елементів дозволяє забезпечити потрібну, комфортну температуру, очищення повітря від пилу в приміщенні, і від зайвих (часто неприємних) запахів і, звичайно ж, правильний рівень вологості.

Навіщо в місцях громадського харчування потрібні такі системи
Головна мета гостей, які приходять в такі заклади – перекусити, добре провести час в компанії близьких. А там, де їжа, там і запахи, які доносяться з кухні. Погодьтеся, якщо ці аромати наскрізь просочують гостьовий простір – це навіть не моветон. Навряд чи відвідувачам буде приємно перебувати в місці, де всі меблі вже пропахла чимось смаженим, наприклад.

Наявність системи вентиляції і кондиціонування в місцях, які відвідують люди, передбачає забезпечення простору хорошим і якісним витяжним отвором на кухні. Вона не дозволяє проникнути запахів в зал для гостей. Не менш значущим фактором є і підтримка температури повітря в приміщенні, де знаходяться люди. Комфортний температурний режим – це плюс не тільки для загальної атмосфери закладу, а й сприятливу дію на експлуатаційні характеристики самої будівлі. Крім зручності та важливості таких систем, в подібних закладах обов’язково діють санітарні норми, згідно з якими встановлені елементи обов’язково повинні невідповідність встановленим стандартам. Тому, проектування систем клімат контролю в місцях громадського харчування – необхідність. І довірити цей непростий процес варто фахівцям Ukrainian Technical Company.

Кондиціонер для ресторану: особливості, про які потрібно знати
Від правильно вибору оптимальної системи залежить не тільки комфортна обстановка в цілому. Важливо створити якісні умови для людей, які працюють в закладі і, одночасно, для клієнтів, які відвідуватимуть ресторан. Мало хто замислюється про те, що система кондиціонування і вентиляції безпосередньо впливає і на зберігання продуктів харчування. Вони повинні знаходитися в умовах правильного температурного режиму. Ви зараз думаєте про холодильниках? Зрозуміло, без них нікуди. Але експлуатаційні характеристики цього агрегату і ефективність, коректність його роботи безпосередньо залежать від мікроклімату. Визначити правильну схему вентиляцій і кондиціонерів в ресторані досить просто. Єдине – важливо враховувати цілий комплекс факторів. Ви можете не вникати в тонкощі, адже майстри Ukrainian Technical Company готові виконати цю роботу на високому, якісному рівні. Щоб з першого разу все зробити правильно і вам потім не довелося вносити будь-які зміни і витрачати додаткові кошти – довіртеся досвідченим професіоналам в цій сфері, які з легкістю порекомендують для вас оптимальні товари і зроблять якісну установку.

Для безперешкодної роботи закладу був створений звід уніфікованих правил і нормативів, дотримання яких – обов’язково для всіх місць громадського харчування. Тут же детально розписані всі вимоги по частині кліматичної системи всередині будівлі, про вентиляцію і кондиціонування. Для невеликих організацій, які розраховані на обслуговування не більше ніж 50 осіб, можливо встановити систему єдину, яка об’єднує зал і гарячий цех. А ось в більших організаціях обов’язково потрібно встановлювати більш складні системи, професійні, диференційовані комплекси, які повинні окремо розроблятися для різних приміщень. Вибираючи кондиціонери для ресторану, або розробляючи цілу кліматичну систему всередині закладу – варто звернутися в Ukrainian Technical Company, оскільки недосвідченим людям досить складно продумати всі деталі. Так, наприклад, для кожного окремо взятого простору діють свої правила, які потрібно враховувати. І навіть у найменшому закладі об’єднують такі приміщення:
• Головна зала, де відпочивають клієнти. У деяких закладах вона ділиться на простір для курців і тих хто не палить. І тут важливо подумати про додаткові потужні витяжки.
• Кухня, яку ділять на різні цехи: в якому займаються гарячим, місце для роботи з заготовками, для миття посуду і так далі.
• Холодильні камери. Часто, особливо якщо мова про великі закладах, під цю техніку відводять окремі кімнати і підтримання правильного температурного режиму і рівня вологості в них – необхідність.
• Робочі кабінети і підсобки. Вбиральня для персоналу і окрема – для гостей.

Важливі моменти про кондиціонери для бару
Всім відомі ключові функції кондиціонерів в заклад. Головне їхнє призначення – підтримка оптимальних параметрів мікроклімату: у спекотні дні – знижувати температуру в приміщенні, а в холодну пору року – підігрівати повітря в залах. Виробники техніки невпинно придумують щось нове, адаптують свої товари під різні потреби. Тому, якщо мова йде про кондиціонери, то до уваги покупців буде представлена ​​ціла лінійка товарів, які створені з урахуванням всіх вимог до кліматичних систем в місцях громадського харчування. Важливу роль відіграє і зволоження повітря всередині простору, і його якісна очистка. При цьому, кондиціонери для бару повинні бути економними в експлуатації, відрізнятися потужністю і працювати в тихому режимі. Все це – запорука комфорту і затишку всередині закладу.

Систем кондиціонування зараз дуже багато. Різні виробники намагаються максимально точно догодити потребам закладів. У барах і ресторанах рекомендується застосовувати спліт-систему, яка ділиться на деякі типи:
• Канальні кондиціонери – це дуже потужний і надійний агрегат, який з легкістю підтримує мікроклімат у великих закладах. Але установка його має деякі особливості: його ховають під фальшпотолок. Тому, дозволити собі таке рішення можуть ті, у кого простір відрізняється високими стелями.
• Настінні – це звичайний, дуже компактний і, до того ж, досить бюджетний варіант, який кріпиться до стін в невеликому залі. Це звичні кондиціонери, які часто використовуються в побуті. Мінус їх у тому, що специфіка монтажу передбачає можливість установки тільки біля вікна, а потужності одного агрегату вистачить тільки на ту кімнату, в якій він встановлений.
• Касетні – такий апарат найкраще розташовувати в центрі, наприклад, над обіднім столом. Він допомагає створити правильний температурний режим, який буде однаковим в усьому залі. Варто враховувати, що і такі кондиціонери в барах та інших закладах потрібно встановлювати в місцях де є високі стелі.
• Підлогово-стельові кондиціонери – модель ідеальна для маленького закладу.
• Чилер-фенкойл – цей апарат підійде для закладів, які мають кілька поверхів. Така система дозволить істотно заощадити гроші на установці і подальшому обслуговуванні.
Втім, кожна з цих моделей дозволить закладу відповідати стандартам і нормам. Варто тільки задуматися про зручність і правильне розташування, щоб наявність системи не заважало роботі персоналу і не знижувало рівень комфорту відвідувачів.

Правильна і професійна установка кондиціонерів для кафе вбереже власника від непотрібних проблем
Якісне та зручне розташування кондиціонерів в закладі – це не просто відповідність нормам «для галочки». Це – запорука успіху, репутація закладу, кількість клієнтів і їх відгуки. Ви можете відмінно продумати дизайн, розробити краще меню, продумати цінову політику і програму лояльності … Але який в цьому всьому сенс, якщо у вашому закладі завжди дискомфортно, немає свіжого повітря або підвищений рівень вологості? Дійсно, розвиваючи власне кафе, необхідно враховувати безліч чинників. І перше, про що варто подумати – це про систему кондиціонування та вентиляції. Причому зробити це варто ще на стадії ремонту. Важливо, щоб обрана система могла підтримувати мікроклімат і, при цьому, не псувати дизайн простору.

Різні місця громадського харчування – це заклади, у яких підвищений теплової приплив. Саме тому так важливо, щоб системи кондиціонерів для кафе були потужними і дуже надійними. Ваше завдання – зуміти позбавити відвідувачів від непотрібних запахів з кухні і, при цьому, створити оптимальний температурний режим, і нікого не заморозити;) Важливо не просто купити клімат контроль, але і правильно, грамотно його встановити. Врахувати всі нюанси і деталі будівлі. Вірно встановлені кондиціонери не тільки зроблять заклад комфортним для відвідування, але і продовжать термін служби апарату.

Кондиціонери для бару Ukrainian Technical Company
Ukrainian Technical Company знаходиться в місті Києві, але працюємо ми по всій Україні. За роки свого існування і активної роботи, ми зуміли визначити для себе тих виробників, з якими співпрацюємо на протязі тривалого періоду і, як наслідок, впевнені в якості тих чи інших товарів. Ми постійно в курсі всіх новинок, що з’являються на ринку. Фахівці компанії компетентні, з легкістю проведуть всі необхідні розрахунки, допоможуть вибрати кондиціонери, системи вентиляції та інші атрибути, які потрібні для вашого закладу. А ось деякі наші переваги:
• Ми суворо дотримуємося терміни закінчення нашої роботи.
• Ми маємо величезний досвід в сфері встановлення кондиціонерів для бару, ресторану, кафе. Наш досвід дозволяє проводити всі роботи якісно.
• Фахівці Ukrainian Technical Company з легкістю можуть проконсультувати клієнта, допомогти у виборі моделі, яка прослужить багато років, буде відповідати потребам і задовольняти як за частиною функціоналу, так і по бюджету.
• Чистота під час роботи. Ми гарантуємо вам мінімум шуму і сміття.
• Хороший асортимент якісної продукції від виробників, товари яких ми купуємо і до себе додому.